Get Adobe Flash player

Καλωσήρθατε

Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα του Αθλητικού Ομίλου Χρυσούπολης.
Εδώ θα βρίσκετε νέα, ανακοινώσεις και οτιδήποτε άλλο αφορά το σύλλογό μας (πχ εκδηλώσεις κλπ)  
Παρακαλούνται όσοι έχουν φωτογραφίες, δημοσιεύσεις ή οποιοδήποτε άλλο υλικό αφορά το σύλλογο να έρθουν σε επαφή μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"


LiveScores

powered by στοιχημα

Είστε εδώ

Αρχική

1Οος OLYMPUS MARATHON 2013

10 Χρόνια Olympus Marathon Θρίαμβος του Θεοδωρακάκου... Επιτέλους Ελληνας ο νικητής!

Εξαιρετική παρουσία των αθλητών του ΑΟ Χρυσούπολης 58ος ο Φούκας,93ος ο Τσουράπας,εγκατέλειψε ο Βογιατζής.

 

Τη 10η χρονιά του γιόρτασε ο Olympus Marathon, που σηματοδότησε στη χώρα μας την ανάπτυξη των αγώνων βουνού και που πάντα παραμένει σε πρώτη ζήτηση στη προτίμηση των αθλητών.  Ο αγώνας συνοδεύτηκε με πρωτιά για Έλληνα ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος τερμάτισε νικητής, μάλιστα με τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ως τώρα (17'44 από τον δεύτερο). Η προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά ήταν από το 2008, 11'50 μεταξύ Hernantez-Καλοφύρη που κατέλαβαν τότε τη πρώτη και τη δεύτερη θέση. Ο Θεοδωρακάκος κέρδισε για πρώτη φορά τον αγώνα στις 3 συμμετοχές του, καθώς τις δύο προηγούμενες χρονιές τερμάτισε δεύτερος.

 

Στα υψηλά σημεία του αγώνα επικρατούσαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και φυσούσε πολύ, σε βαθμό που πάγωνων τα δάχτυλα. Πολύ ομίχλη εμπόδιζε την ορατότητα σε διάφορα σημεία, ενώ δυσκόλευε και τον εντοπισμό των σημαδιών. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος αναδείχτηκε νικητής με 4:44:54, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής Jessed Gispert Hernantez με 5:02:38. Τρίτος ο Γιάντσεκ Μπόγκοτς 5:04:18, τέταρτος ο Adrian Alexandru Bostan 5:08:21, πέμπτος ο Νίκος Καλοφύρης 5:17:01 και έκτος ο Φάνης Αρκουμανης 5:19:19. Πρώτη γυναίκα και 42η γενικής τερμάτισε η Zhanna Vokueva 6:13:27, δεύτερη η Λόρα Ρεπσένκο 6:24:06, τρίτη η Αμαλία Ματθαίου 6:39:13, και την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ιρένα Μαλιμπόρσκα 6:52:54, Ραννέλε Μακκόη 6:53:01, Ιωάννα Μπαρατσα 7:06:32.

Οι αθλητές του ΑΟ Χρυσούπολης πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση τερματίζοντας μέσα στην πρώτη εκατοστάδα,η ατυχία όμως του Δημήτρη Βογιατζή ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 30ο χιλιόμετρο της διαδρομής,αφού υπέφερε με πόνους στις γάμπες, στέρησε στους υπολοίπους μια θέση στην πρώτη δεκάδα στην ομαδική βαθμολογία. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Φούκας τερμάτισε 58ος με χρόνο 6 ώρες και 32 λεπτά,ενώ ο Κώστας Τσουράπας 93ος με χρόνο 6 ώρες 54 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

     Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

 

     Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και  φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου. Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της. 

 

Ο Οlympus Marathon συγκεντρώνει αθλητές απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

 

Εικόνα: